LSH Mreža Mentora

Dajte mi oslonac i dovoljno dugačku polugu i pomaknut ću svijet.

– Arhimed

Budućnost vidimo u kreativnim, ambicioznim, marljivim i upornim poduzetnicima. Posljednjih smo godina imali prilike raditi s poduzetnicima iz gotovo cijeloga svijeta. Rad s njima dodatno nas motivira i inspirira da podijelimo svoje znanje i iskustvo te njime obogatimo svaki novi projekt s kojim se susretnemo.

Uz nas je i mreža iskusnih i provjerenih mentora. Pojedinci s poduzetničkim i startup iskustvom, raznovrsnih znanja i vještina sposobni da riješe bilo koji izazov. Mentori iz LSH mreže mentora sudjeluju na inovacijskim događanjima, inovacijskim programima gdje edukacijom i mentoriranjem sudionika pomažu vašoj ideji pri uspješnom lansiranju na tržištu.

Mentoriranje
Želiš li biti dio promjene?

Poticanje pozitivnih promjena jedna od glavnih misija Lean Startup Hrvatske. Promjene čine kreativni i ambiciozni ljudi svojim idejama. Upravo zbog toga, svaka nova ideja, projekt ili inicijativa potiče nas i inspirira. Ako želiš biti dio svijeta promjena, imaš želju i ambiciju sudjelovati u stvaranju i opstajanju novih ideja na našem tržištu, javi nam se ukoliko trebaš dodatnu mentorsku pomoć.

Kontakt
Mentori

Poduzetnik, poslovni inovator i mentor s iskustvom u nekoliko sektora s prirodnim talentom za upravljanje projektima. Iskusan je u kreativnom materijaliziranju ideja u opipljive cjeline, što je pokazano u stručnosti poslovnog razvoja, savjetujući i mentorirajući više od 120 pothvata. Hermes A. N. Arriaga Sierra konzultirao je 30+ organizacija, malih i srednjih poduzeća, nevladinih organizacija i vladinih tijela kroz kokreiranje procesa i inoviranje boljeg poslovanja.

Hermes Arriaga
Suosnivač i direktor, Impact HUB Zagreb

Voditeljice tima koja radi na stvaranju sadržaja za Nanobitove najuspješnije projekte, Tabou Stories i My Story. Osim što koordinira rad tima, surađuje i s drugim odjelima koji stvaraju igre kako bi produkcijski proces tekao što glađe. Prirodno preuzima ulogu voditelja, ali i mentora, na svakom projektu jer uspješno potiče spoj marljivosti i razigrane kreativnosti kod svakog člana tima. Kao mentorica nudi sagledavanje šire slike, koordiniranje različitih timova, efikasno rješavanje neočekivanih problema, kreativnost u novim idejama i sve to pružajući podržavajuću atmosferu.

Deana Banić Križaj
Content producer, Nanobit
Ivor

Ivor Bihar je COO Mediatoolkita, tvrtke koja stoji iza istoimenog SaaS alata za pronalazak korisnih informacija na internetu. Preko 500 klijenata iz 100 država diljem svijeta, kako velikih, tako i manjih tvrtki najčešće ga koriste za praćenje i analizu spominjanja vlastitih i konkurentskih brandova iz čega pronalaze marketinške i prodajne prilike. Ivor ima dugogodišnje iskustvo u vođenju timova i razvoju proizvoda, od developmenta do dizajna, kao i u marketingu te prodajnim procesima.

Ivor Bihar
COO, Mediatoolkit

Vedran je Investment Manager u South Central Ventures, regionalnom VC fondu. Radio je kao management consultant u Big 4 poduzećima, a trenutno u SCV radi na traženju novih prilika za investiranje te je Board Member za 2 portfolio poduzeća te Board Observer za još 2 poduzeća.

Vedran Blagus
Investment manager, SCVC

Inženjereka strojarstva po struci koja radi ono što voli. Područja stručnosti: Postavljanje zahtjeva za novi proizvod, vremenski rok u kojem želimo razviti proizvod, zadaci, dokumentacija, time line, deliverables, što je sve potrebno da bi se razvio proizvod, koje su najveće greške koje rade početnici i kako ih izbjeći, software i koje je preporučljivo koristiti, procedure koje je potrebno definirati, vođenje tehničke dokumentacije i važnost budžetiranja tijekom razvoja proizvoda.

Inge Vinković
Battery Systems Engineer, Rimac

Željko Švedić je pokrenuo dvije softverske firme, GemBox Software i TestDome. Obje firme su B2B, prodaju vlastite proizvode na internacionalnom tržištu, te koriste SEO kao glavni prodajni kanal. Osim toga je jedan od inicijatora Lean Startup Croatia (prvo predavanje), često predaje unutar grupe iPosao iPivo (sva predavanja), te piše blog. Područja mentoriranja: software startups, B2B, SaaS, SEO, customer development, customer interviews, value proposition, product market fit, tech hiring.

Željko Švedić
Osnivač i direktor, Gembox i TestDome

Moje iskustvo i ekspertiza su primarno vezani uz financije s naglaskom na procese preuzimanja i spajanja (M&A). Uz navedeno, skupio sam i ponešto „start-up“ iskustva kao jedan od suosnivača projekta u „life science“ sektoru. Trenutno vodim investicijske procese za regionalni „Private Equity Buyout“ fond. Timovima mogu pružiti savjet u svim temama koje su vezane za financije i investicijske procese – financijski modeli, dubinska snimanja, financiranje, tijek investicijskog procesa, priprema za razgovor s investitorom, priprema dokumentacije za investitore (pitch-deck, info-memo, teaser) itd.

Ivan Josipović
Investicijski menadžer, Invera Equity Partners

U Infobipu radim kao viša razvojna inženjerka i voditeljica internacionalnog tima, a radim na razvoju za mobile, backend (najviše Kotlin/Java sa Spring frameworkom) i frontend (React.js). Također, imam iskustva sa sudjelovanjem u Hackathonima i natjecanjima, pa mogu pomoći u organizaciji projekta, metodologijama, project managementu, istraživanju tržišta, prioritiziranju poslova, dostavljanju pravovremenog rješenja, razvoju softwarea, tima i radne etike.

Tereza Jurić
Senior software engineer / team leader, Infobip

15 godina iskustva u IT-u, primjenjeno znanje iz područja razvoja aplikacija, poslovne inteligencije, umjetne inteligencije, cloud computinga, obrade velikih podataka i Internet of Things. Rad na projektima u EMEA regiji prvenstveno u području proizvodnih industrija, logistike, energetike i farmaceutike. Kako mogu pomoći: Mentoriranje timova i savjetovanje u područjima razvoja aplikacija, umjetne inteligencije i cloud computinga – na što paziti prilikom tehničke implementacije, koji su najčešći izazovi u ovakvim projektima, kako oformiti tim, koju razvojnu metodologiju odabrati, itd.

Luka Lovošević
Azure Cloud & AI Solution Architect, Microsoft Consulting Services

Fonetičarka, speech i pitch coach, trenerica javnog govora i medijskog nastupa s 25 godina iskustva. Mentorica javnog nastup (kontekst, tekst, govor), daje upute za uvjerljivo i sigurno, bez treme, govorenje pred investitorom, partnerima, medijima. Prenijeti poruku osobito je izazovno u virtualnom nastupu te videu, dok live streaming postaje trend. Govorna vrsnost je must have. Kako uvjerljivo predstaviti sebe i prezentirati ideju? Kako govoriti samopouzdano, bez treme? Samo su neka od pitanja s kojima se, moguće i prvi put u karijeri, suoči predstavnik startupa pripremajući se za pitching.

Anita Tripalo
Osnivačica, Jaka Jeka

Bavim se savjetovanjem domaćih i stranih trgovačkih društava, poglavito u području trgovačkog, financijskog i korporativnog prava. Startupi često zbog limitiranih financijskih sredstava izbjegavaju tražiti savjete odvjetnika, što rezultira nedovoljnom zaštitom njihovih prava. Svojim znanjem i iskustvom rado bih  savjetovao startupe kako da na najbolji način zaštite svoje interese u poslovanju. Također, mogu dati mentorske savjete o pravnim aspektima pokretanja poslovanja, zaštititi prava intelektualnog vlasništva i osobne podatke, urediti radne odnose ili sklopiti ugovore s investitorima.

Fran Vukina
Partner, Odvjetničko društvo Vukina & Partneri d.o.o.

U svom radu bavi se projektiranje poslovnih web stranica i savjetovanje za razvoj istih, strategijama digitalnog marketinga, transferom znanja i vještina s područja digitalnog marketinga i prodaje te copywriting za poslovne (B2B) webove. Višnja vam može pomoći unaprijediti web stranice na način da se jasno i precizno komuniciraju prodajne i konkurentske prednosti, marketinške poruke pomaže oblikovati i strukturirati na web stranicama tako da ih razumiju ciljani kupci, a također prenosi znanja i vještine iz prodaje i marketinga.

Višnja Željeznjak
Senior Digital Marketing Specialist, Logit

Sonia Zivkovic is a consultant, business owner and leadership coach, with focus on transformational learning and social impact. She has worked in diverse settings and countries, and she is skilled in designing projects and processes that enable individuals, teams, organisations and communities to reach their full potential.

Sonia Živković
Owner of Soulful Consulting, co-founder and owner of Pana Wakke Productions
brojac
600

Korisnika programa

20

Projekata

30

Meetupa

10

Zemalja

Znanja prenosimo u raznim kulturama ali s istim ciljem
Karta svijeta
Stvorimo zajedno novu vrijednost!
Što volimo i zašto to radimo