LSH Mreža Mentora

Dajte mi oslonac i dovoljno dugačku polugu i pomaknut ću svijet.

– Arhimed

Budućnost vidimo u kreativnim, ambicioznim, marljivim i upornim poduzetnicima. Posljednjih smo godina imali prilike raditi s poduzetnicima iz gotovo cijeloga svijeta. Rad s njima dodatno nas motivira i inspirira da podijelimo svoje znanje i iskustvo te njime obogatimo svaki novi projekt s kojim se susretnemo.

Uz nas je i mreža iskusnih i provjerenih mentora. Pojedinci s poduzetničkim i startup iskustvom, raznovrsnih znanja i vještina sposobni da riješe bilo koji izazov. Mentori iz LSH mreže mentora sudjeluju na inovacijskim događanjima, inovacijskim programima gdje edukacijom i mentoriranjem sudionika pomažu vašoj ideji pri uspješnom lansiranju na tržištu.

Mentoriranje
Želiš li biti dio promjene?

Poticanje pozitivnih promjena jedna od glavnih misija Lean Startup Hrvatske. Promjene čine kreativni i ambiciozni ljudi svojim idejama. Upravo zbog toga, svaka nova ideja, projekt ili inicijativa potiče nas i inspirira. Ako želiš biti dio svijeta promjena, imaš želju i ambiciju sudjelovati u stvaranju i opstajanju novih ideja na našem tržištu, javi nam se ukoliko trebaš dodatnu mentorsku pomoć.

Kontakt
Mentori

Voditeljice tima koja radi na stvaranju sadržaja za Nanobitove najuspješnije projekte, Tabou Stories i My Story. Osim što koordinira rad tima, surađuje i s drugim odjelima koji stvaraju igre kako bi produkcijski proces tekao što glađe. Prirodno preuzima ulogu voditelja, ali i mentora, na svakom projektu jer uspješno potiče spoj marljivosti i razigrane kreativnosti kod svakog člana tima. Kao mentorica nudi sagledavanje šire slike, koordiniranje različitih timova, efikasno rješavanje neočekivanih problema, kreativnost u novim idejama i sve to pružajući podržavajuću atmosferu.

Deana Banić Križaj
Content producer, Nanobit

Vedran je Investment Manager u South Central Ventures, regionalnom VC fondu. Radio je kao management consultant u Big 4 poduzećima, a trenutno u SCV radi na traženju novih prilika za investiranje te je Board Member za 2 portfolio poduzeća te Board Observer za još 2 poduzeća.

Vedran Blagus
Investment manager, SCVC

Inženjereka strojarstva po struci koja radi ono što voli. Područja stručnosti: Postavljanje zahtjeva za novi proizvod, vremenski rok u kojem želimo razviti proizvod, zadaci, dokumentacija, time line, deliverables, što je sve potrebno da bi se razvio proizvod, koje su najveće greške koje rade početnici i kako ih izbjeći, software i koje je preporučljivo koristiti, procedure koje je potrebno definirati, vođenje tehničke dokumentacije i važnost budžetiranja tijekom razvoja proizvoda.

Inge Vinković
Battery Systems Engineer, Rimac

Željko Švedić je pokrenuo dvije softverske firme, GemBox Software i TestDome. Obje firme su B2B, prodaju vlastite proizvode na internacionalnom tržištu, te koriste SEO kao glavni prodajni kanal. Osim toga je jedan od inicijatora Lean Startup Croatia (prvo predavanje), često predaje unutar grupe iPosao iPivo (sva predavanja), te piše blog. Područja mentoriranja: software startups, B2B, SaaS, SEO, customer development, customer interviews, value proposition, product market fit, tech hiring.

Željko Švedić
Osnivač i direktor, Gembox i TestDome

Moje iskustvo i ekspertiza su primarno vezani uz financije s naglaskom na procese preuzimanja i spajanja (M&A). Uz navedeno, skupio sam i ponešto „start-up“ iskustva kao jedan od suosnivača projekta u „life science“ sektoru. Trenutno vodim investicijske procese za regionalni „Private Equity Buyout“ fond. Timovima mogu pružiti savjet u svim temama koje su vezane za financije i investicijske procese – financijski modeli, dubinska snimanja, financiranje, tijek investicijskog procesa, priprema za razgovor s investitorom, priprema dokumentacije za investitore (pitch-deck, info-memo, teaser) itd.

Ivan Josipović
Investicijski menadžer, Invera Equity Partners

U Infobipu radim kao viša razvojna inženjerka i voditeljica internacionalnog tima, a radim na razvoju za mobile, backend (najviše Kotlin/Java sa Spring frameworkom) i frontend (React.js). Također, imam iskustva sa sudjelovanjem u Hackathonima i natjecanjima, pa mogu pomoći u organizaciji projekta, metodologijama, project managementu, istraživanju tržišta, prioritiziranju poslova, dostavljanju pravovremenog rješenja, razvoju softwarea, tima i radne etike.

Tereza Jurić
Senior software engineer / team leader, Infobip

15 godina iskustva u IT-u, primjenjeno znanje iz područja razvoja aplikacija, poslovne inteligencije, umjetne inteligencije, cloud computinga, obrade velikih podataka i Internet of Things. Rad na projektima u EMEA regiji prvenstveno u području proizvodnih industrija, logistike, energetike i farmaceutike. Kako mogu pomoći: Mentoriranje timova i savjetovanje u područjima razvoja aplikacija, umjetne inteligencije i cloud computinga – na što paziti prilikom tehničke implementacije, koji su najčešći izazovi u ovakvim projektima, kako oformiti tim, koju razvojnu metodologiju odabrati, itd.

Luka Lovošević
Azure Cloud & AI Solution Architect, Microsoft Consulting Services

Fonetičarka, speech i pitch coach, trenerica javnog govora i medijskog nastupa s 25 godina iskustva. Mentorica javnog nastup (kontekst, tekst, govor), daje upute za uvjerljivo i sigurno, bez treme, govorenje pred investitorom, partnerima, medijima. Prenijeti poruku osobito je izazovno u virtualnom nastupu te videu, dok live streaming postaje trend. Govorna vrsnost je must have. Kako uvjerljivo predstaviti sebe i prezentirati ideju? Kako govoriti samopouzdano, bez treme? Samo su neka od pitanja s kojima se, moguće i prvi put u karijeri, suoči predstavnik startupa pripremajući se za pitching.

Anita Tripalo
Osnivačica, Jaka Jeka

Bavim se savjetovanjem domaćih i stranih trgovačkih društava, poglavito u području trgovačkog, financijskog i korporativnog prava. Startupi često zbog limitiranih financijskih sredstava izbjegavaju tražiti savjete odvjetnika, što rezultira nedovoljnom zaštitom njihovih prava. Svojim znanjem i iskustvom rado bih  savjetovao startupe kako da na najbolji način zaštite svoje interese u poslovanju. Također, mogu dati mentorske savjete o pravnim aspektima pokretanja poslovanja, zaštititi prava intelektualnog vlasništva i osobne podatke, urediti radne odnose ili sklopiti ugovore s investitorima.

Fran Vukina
Partner, Odvjetničko društvo Vukina & Partneri d.o.o.

U svom radu bavi se projektiranje poslovnih web stranica i savjetovanje za razvoj istih, strategijama digitalnog marketinga, transferom znanja i vještina s područja digitalnog marketinga i prodaje te copywriting za poslovne (B2B) webove. Višnja vam može pomoći unaprijediti web stranice na način da se jasno i precizno komuniciraju prodajne i konkurentske prednosti, marketinške poruke pomaže oblikovati i strukturirati na web stranicama tako da ih razumiju ciljani kupci, a također prenosi znanja i vještine iz prodaje i marketinga.

Višnja Željeznjak
Senior Digital Marketing Specialist, Logit
Ivor

Ivor je COO Mediatoolkita, tvrtke koja stoji iza istoimenog SaaS alata za pronalazak korisnih informacija na internetu. Preko 500 klijenata iz 100 država diljem svijeta, kako velikih, tako i manjih tvrtki najčešće ga koriste za praćenje i analizu spominjanja vlastitih i konkurentskih brandova iz čega pronalaze marketinške i prodajne prilike.
Ivor ima dugogodišnje iskustvo u vođenju timova i razvoju proizvoda, od developmenta do dizajna, kao i u marketingu te prodajnim procesima.

Ivor Bihar
Razvoj proizvoda i operacija

Sonia Zivkovic is a consultant, business owner and leadership coach, with focus on transformational learning and social impact. She has worked in diverse settings and countries, and she is skilled in designing projects and processes that enable individuals, teams, organisations and communities to reach their full potential.

Sonia Živković
Owner of Soulful Consulting, co-founder and owner of Pana Wakke Productions
Bruno Pesec

Tu sam kako bih vam pomogao uspjeti. Kroz desetogodišnje iskustvo, sakupljeno u različitim industrijama, proživio sam većinu izazova koji vas očekuju i u vašem poduzetničkom pothvatu. Obećajem vam dvije stvari: (i) pozorno ću vas saslušati i (ii) dat ću vam iskreno mišljenje.

Bruno Pešec
Predsjednik, Pesec Global
Ana Veir

Globalni voditelj omogućavanja prodaje u Infobipu gdje trenutno razvija i implementira strategije za jasno definiranje rezultata u prodaji, njihovog praćenja i izvještavanja. Ana ima višegodišnje iskustvo rada IBM-u na poziciji konzultanta u prodaji razvili su interes za poslovnim strategijama, tehnologijama i dizajnerskim razmišljanjem. Dugogodišnju strast za inovacijama i novim idejama javila se kroz metodologiju Design Thinkinga za koju je jedan od trenera pionira na našem tržištu.

Ana Veir
Global head of sales enablement, Infobip
Hermes

Hermes ima više od 12 godina iskustva u privatnom sektoru, pruža usluge strateškog savjetovanja i time izvršava svoju misiju pomoći drugima da uspiju. Posebno ga privlači poduzetništvo i društvene promjene, a kao poduzetnik i ‘networker’ pomaže i mentorira druge poduzetnike kroz izgradnju boljeg ekosustava poduzetničke podrške.

Hermes Arriaga
Dizajn i inoviranje poslovanja
Sanja Buterin

Sanja Buterin ima više od 20 godina iskustva u vođenju internacionalnih marketinških timova te razvijanju internacionalnih marketinških strategija za globalne brandove Valvoline, Nokia te Infobip gdje je vodila globalni marketing kroz 7 regija tijekom kojeg je doživio transformaciju iz wholesales providera u prvog hrvatskog jednoroga. Trenutno radi na poziciji direktorice marketinga u Gideon Brothersu. Poseban interes pokazuje za stvaranje revenue-generating marketingških timova, brand strategije i razvoj brandova u internacionalnim okruženjima.

Sanja Buterin
Direktorica marketinga, Gideon Brothers
Hrvoje Gabelica

Hrvojevi interesi u prodaji, tehnologiji i savjetovanju doveli su ga do pozicije globalnog program menadžera u omogućavanju prodaje u Infobipu gdje trenutno radi na razvoju i implementaciji prodajne metodologije, mentoriranju prodajnih timova i vođenju prodajnih radionica. S bogatim iskustvom u obuci zaposlenika za pozicije u kompaniji koje zahtjevaju direktan kontakt s kupcima pomaže timovima i individualcima implementirate prodajne metodologije, i razviti vještine pregovaranja i obrade prodajnih prilika kroz prodajni lijevak.

Hrvoje Gabelica
Global Program Manager Sales Enablement, Infobip
Ivan Livić

Ivan Livić je voditelj marketinga proizvoda u CloudCoveru gdje je odgovoran za DevOps i Data platformu te pomaže klijentima u usvajanju najboljih praksi u marketingu i digitalnom marketingu. Bavi se prodajnim i poslovnim razvojem, proizvodnim i voditeljskim timovima te gradi strategiju za integrirane marketinške planove koji su usmjereni na kupce. Osim brojnih vodećih uloga u telekomunikacijskim i cloud tvrtkama, pokrenuo je i četiri uspješna startupa gdje je od početka bio izvršni direktor.

Ivan Livić
Product Marketing Manager, CloudCover
Ana Belin Šimić

Za sebe kaže da je “Knowledgepreneur” te najviše voli raditi na projektima koji pozitivno utječu na zajednicu. Ana radi na poziciji Global Program Manager Sales Enablement u Infobipu, a njene glavne aktivnosti uključuju provedbu prodajne spremnosti i LMS platforme, razvoj strategije i okvira obrazovanja, stvaranje online i offline obrazovnih sadržaja, mentorstvo i educiranje kolega i lidera kako bi što brže rasli u kvaliteti posla i napredovali.

Ana Belin Šimić
Global Program Manager Sales Enablement, Infobip
Stjepan Buljat

Stjepan je IT stručnjak s više od 15 godina iskustva specijaliziran za izradu robusnih i skalabilnih informacijskih sustava. Raznovrsno profesionalno iskustvo u tehničkom i poslovnom upravljanju pomoglo mu je u realizaciji malih projekata, ali i velikih poduzetničkih poduhvata. Suosnivač je i tehnički direktor IT odjela tvrtke Cognism koja posluje globalno s preko 250 zaposlenika.

Stjepan Buljat
Co-founder and CTO, Cognism
Sandra Vlašić

Vjerujem da su ključ svake promjene ljudi, a u ljude treba ulagati znanje, pružati prilike za djelovanje i povezivati se. Zato sam tu, želim svoja znanja i iskustva prenositi drugima na putu prema uspjehu, a iza sebe imam više od 20 godina profesionalne karijere u području održivog razvoja, klimatskih promjena, očuvanja ekosustava, content&copywritinga, javnih nastupa te uključivanja zajednice u razvoj koji je dobar za prirodu i ljude.

Sandra Vlašić
Obnovljivi izvori energije, društveni utjecaj i proizvod
Marija Mažić

Socijalna pedagoginja koja je ljubav prema poduzetništvu pronašla kroz podržavanje društvenih i impact poduzetnika u pretvaranju inovativnih koncepata u održive i skalabilne poslovne priče. Posebno uživa u razvijanju kapaciteta organizacija i povezivanju oko zajedničkih ideja.

Marija Mažić
Vlasnica obrta Discrimen
Dora Zane
Strateg za digitalne i ne digitalne proizvode u različitim industrijama od fintecha do kulturnog sektora. Shvatila je važnost izgradnje startup ekosustava tijekom sedmogodišnjeg boravka u Nizozemskoj gdje je bila mentor na raznim programima poput StartupinResidence i ACE Inkubator.
Dora Zane
Senior Product Strategist at Q agency
Mato Mrkalj

Uz više od 12 godina iskustva u poljoprivredno-prehrambenom sektoru, primarno mogu pomoći projektima koji se bave direktno ili indirektno poljoprivredom ili prehranom. Kroz ovo vrijeme sam bio konzultant za EU fondove, te obavljao međunarodne savjetničke funkcije u privatnim tvrtkama i vladama što sigurno doprinosi kvaliteti i iskustvu koje pružam.

Mato Mrkalj
Business Development Manager at Nutris
Filip Šardi

Filip Šardi je putnik, strastveni uživatelj hrane, “jogač”, numbers nerd i growth strategist. Gotovo 10 godina pomaže poduzetnicima da skaliraju svoja online poslovanja i lansiraju digitalne ponude (courseve, membership platforme, coaching usluge) na globalnom marketu. Ove godine je s timom pokrenuo i regionalni projekt – “Lansiraj” Klub, u sklopu kojeg educiraju i pomažu graditi brzorastuće brandove.

 

Filip Šardi
Growth strategist
Branka Lasić

Branka Lasić većinu svoje karijere provela je na managerskim pozicijama u softverskoj industriji. Bila je odgovorna  za područje zdravstva u okviru kojeg su se informatizirale skoro sve bolnice u RH te proveli neki od većih projekata e-Zdravstva u RH i Sloveniji. Dobro poznaje zdravstveni sustav RH te povremeno radi kao konzultant fokusiran na optimizaciju bolničkih procesa. Osim toga, u okviru digitalnog inovacijskog centra Fores kojega je osnivač, organizira razne bootcamp programe za prekvalifikaciju nezaposlenih za IT poslove, između ostaloga i Health IT Akademiju koja uskoro počinje u Krapini.  

Branka Lasić
Osnivačica inovacijskog centra Fores
Tihana Petričević

Tihana Petričević je osnivačica startup tvrtke Silver technologies, koja se bavi razvojem hardwersko- softwerskih rješenja u zdravstvenoj domeni. U skopu razvoja tvrtke bavila se područjem razvoja poslovanja, strateškim marketingom i prodajom te customer i product developmentom. Ima višegodišnje iskustvo u implementaciji lean startup metodologije te je završila nekoliko domaćih i međunarodnih edukacijskih programa za inovativno i tehnološko poduzetništvo.

Tihana Petričević
Founder at Silver technologies
Helena Habdija

Mentoriranje i prenošenje znanja na druge oduvijek su joj bili glavni osobni pokretači, a prilika da spoji obrazovanje s poduzetništvom pokazala se kao upravo ono za čime je tragala na svom profesionalnom putu. Zadnjih deset godina je surađivala s poduzetničkim centrima i startup akceleratorima diljem Europe što joj je omogućilo dublje razumijevanje same startup scene. Danas je i sama edukator i mentor s iznimnim komunikacijskim vještinama, visokom razinom kreativnosti te razvijenom emocionalnom inteligencijom koji prenosi znanje na jednostavan, ali pamtljiv način.

Helena Habdija
H2 Consulting
brojac
3000

Korisnika programa

50

Projekata

50

Meetupa

11

Zemalja

200

Radionica

Znanja prenosimo u raznim kulturama ali s istim ciljem
Karta svijeta
Stvorimo zajedno novu vrijednost!
Što volimo i zašto to radimo