18. Meetup – The Corporate Startup

18. Meetup – The Corporate Startup

Kako tvrtke mogu osnažiti i unaprijediti svoje inovacijske sustave? Dan Toma zna odgovore!

Nakon prošlomjesečnog druženja s hrvatskom publikom tijekom kojeg je pričao o mogućnostima zapošljavanja u Lean startupu, Dan Toma se vraća u Zagreb kako bi predstavio svoju novu knjigu ‘The Corporate Startup’. Nastala u suradnji s Tendayijem Vikijem te obogaćena dizajnom Esther Gons, ‘The Corporate Startup’ najnovija je pisana riječ koja će zaokupiti interes svih uključenih u svijet poduzetništva te dati odgovore na ključna pitanja o inovacijskim ekosustavima.

Dan Toma dolazi iz poduzetničkog svijeta, radio je s mnogim tehnološkim startupima diljem svijeta te je vođa inovacijskih zajednica u Europi. Kroz svoje radno vrijeme provedeno s tvrtkama kao što su Deutsche Telekom, Bosch, Jaguar Land Rover i Allianz, Dan crpi iskustvo i primjere koje predstavlja u ovoj knjizi, a navedeno znanje je predstavio i kroz različite kolegije na mnogim svjetskim sveučilištima s kojima je surađivao. Osim spomenutih tvrtki, Dan je pridonio i radu vladinih tijela u Aziji i Europi.

Jak inovacijski i poduzetnički duh Dan predstavlja u ovoj knjizi koja će već postojećim tvrtkama pomoći da uz niz ključnih principa i primjera iz prakse osnaže i unaprijede svoje inovacijske sustave. Ovakav pristup opisan u knjizi omogućit će tvrtkama da se razvijaju poput startupa, ali da se pritom ne ponašaju poput startupa.

Na pozornici će se Danu Tomi pridružiti i Andrea Budin iz Ericsson Nikole Tesle i  Ante Magzan iz HUB385 te će po završetku predstavljanja knjige, uz moderatora Filipa Stipančića iz Lean Startup Croatia, otvoriti panel na temu Corporate Startupa. Vođeni iskustvima iz vlastitog poslovnog okruženja i uspoređujući ih s onima predstavljenima u knjizi, panelisti će ponuditi još neke mogućnosti njegovanja kulture inovacijskih ekosustava.

Navedeni događaj provodi se u organizaciji Lean Startup Croatia, Corp2In i HUB385, a održava se 13.02. u prostorijama HUB385 s početkom u 18:00 h.

Video: https://www.youtube.com/watch?v=KhQbMbwMOn4