BizHack Startup Caffe

Kroz učenje, umrežavanje i razmjenu iskustva do stvaranja povoljnijeg poslovnog okruženja kao temelja za osnivanje, rast i razvoj poduzeća te društva u cjelini.

BizHack Startup Caffe

Hrvatska gospodarska komora uz podršku Lean startup Hrvatske organizira seriju od pet događaja skupnog naziva BizHack Startup Caffe koji će se odvijati online od rujna do studenoga 2020. godine. 

Događajima želimo povezati poduzetničku zajednicu u Hrvatskoj kako bi se omogućila razmjena informacija i iskustva između poduzetnika, ali i onih koji razmišljaju o poduzetništvu - u konačnici, ovakva suradnja trebala bi omogućiti lakšu realizaciju poduzetničkih poduhvata. 

Pored navedenoga, istima se želi osnažiti i lokalna komponenta te potaknuti razmjena iskustava poduzetnika s određenog područja te će događaji okupiti poduzetnike domaćine s područja Rijeke, Osijeka, Splita, Zagreba i Varaždina dok su sudionici pozvani da sudjeluju iz svih dijelova Hrvatske.

NADOLAZEĆA PREDAVANJA

Aktualne teme koje nam slijede. Prijavite se na vrijeme!

2. Od ideje do tržišta - 7. listopada 2020.

Drugi u seriji BizHack Startup Caffe online događaja pod nazivom Od ideje do tržišta održat će se u srijedu 7.10.2020. godine u 16:55h.

U sklopu događaja bit će predstavljen razvoj ideja temeljen na korisnicima te će se isti fokusirati na metodologiju razvoja korisnika i lean startup pristupu te kako poslovnu ideju provesti kroz metodologije kako bi bila tržišno realizirana.

Na događaju sudjeluju:

  1. Filip Stipančić, poduzetnik i jedan od osnivača Lean startup Hrvatske (moderator)
  2. Ivan Jelušić, osnivač ORQA d.o.o.  
  3. Martina Karalić, vlasnica Boo.Laba, obrt za proizvodnju prirodne kozmetike
  4. Boris Rauš, suosnivač Bamboo Lab d.o.o.

 

Lokalni partner događaja: BIOS poduzetnički inkubator Osijek

 

>>Više informacija i prijava

bizhack startup alatnica

3. Startup alatnica - 21. listopada 2020.

Treći u seriji BizHack Startup Caffe online događaja u srijedu 21.10.2020. godine u 16:55h.

Na događaju će biti predstavljeni dostupni alati za razvoj ideje i vođenje poduzeća i startup eko sustav u Hrvatskoj. Sudionici će se upoznati s inkubacijskim i akceleracijskim procesima, važnosti mentoriranja i umrežavanja. Konačno, bit će napravljen i pregled kroz startup ekosustave u Hrvatskoj i dostupni resursi koji se mogu koristiti. 

 

Lokalni partner događaja: ICT  Županija, Split

 

>>Više informacija i prijava (uskoro)

bizhack financiranje poslovne prilike

4. Financiranje poslovne prilike - 4. studenoga 2020.

Četvrti u seriji BizHack Startup Caffe online događaja u srijedu 4.11.2020. godine u 16:55h.

Na događaju će biti predstavljeni načini financiranja poduzetničkih ideja i poslovnih prilika, odnosno startup kompanija. Poduzetnici domaćini će podijeliti svoje iskustvo iz ovog područja te predstaviti razne modeli financiranja kao što je bootstraping, investicijski anđeli, fondovi rizičnog kapitala, grupno financiranje (crowdfunding), itd.

 

Lokalni partner događaja: ZICER - Zagrebački inovacijski centar, Zagreb

 

>>Više informacija i prijava (uskoro)

bizhack održivi razvoj

5. Održivi razvoj i skaliranje poslovanja - 19. studenoga 2020.

Peti u seriji BizHack Startup Caffe online događaja u srijedu 19.11.2020. godine u 16:55h.

Na događaju će se predstaviti načini stvaranja održivog razvoja, rasta poduzeća kroz cikluse te uloga digitalizacije poslovanja na uspjeh poduzeća.

 

Lokalni partner događaja: TechPark, Varaždin

 

>>Više informacija i prijava (uskoro)

ODRŽANA PREDAVANJA

U nastavku pogledajte teme koje smo do sad obradili.

1. Griješim, dakle učim - 23. rujna 2020.

Kroz prvi online BizHack Startup Caffe: “Griješim, dakle učim”, pokušali smo iz različitih perspektiva pokazati sudionicima da je na putu ka uspjehu normalno pogriješiti, ali da ne treba odustati. Naši govornici Marija Trcol, osnivačica Wild Olive Oil, Dejan Radić, direktor studija Playrix Croatia, Dario Zorić iz Riječke razvojne agencije Porin (moderator) i Saša Ivan Vrdoljak, direktor Alcina d.o.o., kratko su predstavili sebe i svoj rezultat ostvaren vlastitim trudom.

Svatko od njih dolazi iz različitog stadija biznisa, zbog čega je bilo posebno zanimljivo čuti njihova razmišljanja na pitanja što je potrebno kako bi neka ideja uspjela na tržištu. U panel raspravi detaljno su podijelili svoja iskustva i neke učinjene greške tijekom svog rada. Saznali smo da je prema njihovom mišljenju mentorstvo dobiveno kroz razne potporne institucije od velike pomoći. Također, podijelili su sa svima koja je najskuplja greška koju su napravili na svom putu, te kako različite kulture gledaju na neuspjeh.

 

>>Detaljnije o događaju

Priključite nam se na sljedećem predavanju!

NE ŽELITE PROPUSTITI NAŠE SLJEDEĆE PREDAVANJE?

Ova predavanja organiziramo za poduzetnike kako bi lakše prošli kroz ovu krizu i pripremili se za promjene koje dolaze, ako želite primati obavijeti o sljedećim predavanjima prijavite se na našu email listu.

Želim primati obavijesti od Lean startup Hrvatske

O projektu

Hrvatska gospodarska komora (HGK) Partner je na strateškom projektu pod nazivom „Promocija poduzetništva (KK.03.1.2.24.0001)“ kojem je svrha poboljšati negativnu percepciju poduzetništva u Republici Hrvatskoj i time omogućiti stvaranje povoljnijeg poslovnog okruženja kao temelja za osnivanje, rast i razvoj poduzeća te društva u cjelini. Jedna od aktivnosti u postizanju navedene svrhe je i održavanje 5 događanja pod nazivom „Startup caffe“, a koja su osmišljena kao neformalna druženja na kojima se okupljaju poduzetnici i svi zainteresirani koji žele postati poduzetnici ili ostvariti komunikaciju s njima.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj.